CupruMold Mining este filiala românească a Eti Bakir ȘA. Cu aproape 90 de ani de experiență în minerit și industria metalurgiei, compania vizează setarea unui nou model de leadership în proiectele de minerit, prin dezvoltarea comunităților locale pe termen lung, cu asigurarea protecției mediului prin exploatare sustenabilă.

 

CupruMold Mining urmează să dezvolte, la Moldova Noua, una dintre cele mai moderne mine de cupru la nivel regional, cu importante beneficii locale și naționale din punct de vedere socio-economic.

 

CupruMold Mining se angajează să opereze în cel mai sigur mod posibil, cu respectarea cerințelor internaționale în domeniu, asigurând integritatea fizică și morală a angajaților, respectiv protecția mediului.

 

Proiectul de la Moldova Nouă va atrage investiții atât în perioada de construcție, cât și pe durata exploatării, respectiv a operării minei de cupru. Infrastructura și facilitățile necesare dezvoltării proiectului minier vor asigura un mediu propice antreprenoriatului și creșterii dinamicii comunităților